Fibercore GVK bruggen

FiberCore bruggen in composiet kunnen in quasi alle situaties gebruikt worden. 

  • Fietserbrug of bruggen voor voetgangers
  • Verkeersbruggen
  • Golfbruggen
  • Havenbruggen
  • ...

Fiets- en voetgangersbruggen van composiet

Veilig in gebruik

De FiberCore Fiets- en voetgangersbruggen zijn gemaakt van vezelversterkte kunststoffen (composiet). Deze bruggen zijn oersterk. Bovendien ontstaat geen vermoeiing of corrosie. Dit is te danken aan het gepatenteerde InfraCore® Inside technology. U kunt er dus zeker van zijn dat de brug veilig is én blijft. Ook omdat composiet ook na jaren van gebruik zijn vorm en stevigheid behoudt.

Onderhoudsarm én hufterproof

Hoe minder onderhoud, hoe minder kosten. Ook daarom kiezen steeds meer gemeenten en provincies voor composiet fietsbruggen. Het materiaal is ongevoelig voor schimmels en vocht. Ook UV-stralen en temperatuurswisselingen hebben geen invloed op composiet. Prettig is ook dat het materiaal is bestand tegen alle vormen van vandalisme. Zoals graffiti en brand.

Snel en eenvoudig te plaatsen

De prefab brug wordt in slechts één transportbeweging naar de locatie en in één keer op zijn plaats getild. Dankzij het lage gewicht is er slechts een lichte fundering nodig. Daardoor kost het plaatsen weinig tijd. De hinder voor de omgeving blijft dus beperkt. 


Verkeersbruggen van composiet

Inmiddels meer dan 350 verkeersbrug referenties.

Oersterk

Composiet is oersterk en  te danken aan de gepatenteerde InfraCore® Inside technology. Deze bruggen behouden daardoor hun kracht en stevigheid. Ook na vele tientallen jaren intensief gebruik. Een uitgebreid onderzoek van TU Delft naar ons klasse 60 verkeersdek (vermoeiing gedurende 150 jaar) levert het bewijs.

Zeer duurzame oplossing

Een composiet verkeersbrug van FiberCore Europe is heel duurzaam. Dit dankzij het lage eigengewicht, het weinig onderhoud dat nodig is en de lange levensduur van het materiaal. Bovendien zijn er voor de plaatsing van de brug minder transportbewegingen nodig, wat een gunstige invloed heeft op de CO2-emissies. 

Eenvoudig te plaatsen met weinig overlast

De traditionele manier van bruggenbouw geeft nogal wat overlast voor de omgeving. Straten en wijken die minder goed bereikbaar zijn met filevormin tot gevolg. Levering van de constructie prefab op de bouwlocatie in één keer.

Brugrenovatie en uitbreiding 

Brugrenovatie met een FiberCore brugdek. Dit is een oersterke constructie van composiet. Dankzij het lage eigengewicht kan de bestaande constructie meestal behouden blijven of kan de onderliggende constructie lichter worden uitgevoerd.

Dankzij de prefab constructie is de brug snel te plaatsen en dus snel weer bruikbaar. Het brugdek van FiberCore Europe is leverbaar in alle maatvoeringen en voldoet aan de Eurocodes. De slijtlaag is leverbaar in diverse kleuren en kwaliteiten. Natuurlijk krijgt u garantie op zowel het brugdek als de slijtlaag.


Golfbruggen van composiet

Heeft u nieuwe bruggen nodig voor uw golfbaan? Kies dan voor de duurzame en onderhoudsarme bruggen van FiberCore Europe. Deze zijn gemaakt van oersterk composiet. U vindt deze o.a. bruggen op golfbanen over de hele wereld.  Zoals The Dutch (NL), Cromvoirt (NL), Arnold Palmer’s Bay Hill/USA en Dubai Hills Golf Club; hier in België de Flanders Nippon Golf & Business Club in Hasselt

Praktisch onderhoudsvrij

U heeft nauwelijks omkijken naar een FiberCore Golfbrug. Deze is namelijk praktisch onderhoudsvrij. Dat heeft alles te maken met het materiaal. Composiet is ongevoelig voor vocht en schimmels, UV en extreme temperaturen. Af en toe even schoonmaken is voldoende voor een blijvend mooie uitstraling.

Golfbrug naar eigen ontwerp, kleuren en logo

Heeft u specifieke ideeën over de vorm en de kleur van de brug? Composiet biedt veel vormvrijheid. De FiberCore Golfbrug is te krijgen volgens klantspecificatie. In elke lengte en breedte, met elke gewenste leuning. Ook met logo van uw golfbaan of van een sponsor. Desgewenst te leveren  met voertuigkering. De dekafwerking is blijvend antislip.


Havenbruggen van composiet 

Zout, dieselolie, chemische stoffen en zwerfstromen vanwege statische elektriciteit. Een havenbrug heeft nogal wat te lijden. Daardoor hebben ze gewoonlijk veel onderhoud nodig. Wilt u een havenbrug die vrijwel géén onderhoud nodig heeft? Kies dan voor de slanke composiet vakwerkbrug van FiberCore Europe. Alleen al in het Rotterdamse havengebied en op de Maasvlakte meer dan 70 referenties. 

 Dankzij de slimme prefab-constructie en het lichte gewicht is brug eenvoudig te herplaatsen. 

Fibercore GVK bruggen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x