GVK roosters & structuren

GVK biedt tal van voordelen en in combinatie met de sterke mechanische eigenschappen is dit materiaal voor specifieke toepassingen de beste oplossing: GVK loopbruggen, werkvloeren, roosters voor gaswassers, trappen, bordessen, afdekking voor goten en sceptische putten, ladders, dit zowel voor de industrie algemeen als voor de infrastructuur wereld.

De GVK looproosters bestaan in gesloten of open vorm.

Open roosterGesloten rooster

Bij de gesloten roosters is er een extra afdekplaat van ca. 3 – 5 mm aan één zijde of aan beide zijden voorzien. Standaard zijn de gesloten roosters met een bezande antislip laag uitgevoerd. Ze kunnen een hogere belasting aan en worden o.a. gebruikt voor het afdekken van mangaten, inspectieputten, kabelgoten enz.

De open looproosters bestaan in verschillende antislip oppervlaktes:

Concaaf
Meestal inzetbaar voor binnengebruik
Korrelig oppervlak (quartz, bezand)
Gebruikt in buitentoepassing

De antislip afwerking (quartz en/of concaaf) hebben geen echte invloed op de sterkte eigenschappen.

 

VOORDELEN:

 
 • Hoge resistentie tegen weersinvloeden
 • Isolerend vermogen (thermisch en elektrisch)
 • Hygiënisch (neemt bijna geen vocht op)
 • Licht in gewicht
 • Eenvoudige montage
 • Ongevoelig voor schimmels
 • Lage milieubelasting
 • Lage thermische uitzetting
 • Praktisch onderhoudsvrij
 • Niet magnetisch
 • Waterafstotend
 

Verschillende harsen

Onze looproosters ontstaan door glasvezelbundels in een wafelvormige mal te leggen en er hars aan toe te voegen. Hierdoor ontstaat een rooster met vierkante maasopeningen. Deze roosters bevatten ca 35% glas en 65% hars. Deze zijn verkrijgbaar in 4 standaard types hars:

Types en afmetingen

Onze GVK roosters worden berekend in functie van de strengste veiligheidsfactoren en hun productie wordt geregeld streng gecontroleerd door derden (SGS). De toegepaste roosterafmetingen (maas en hoogte) zijn vooral afhankelijk van de gevraagde verdeelde belasting per m2 of puntbelasting en dit in combinatie met de vrije overspanning. De norm EN ISO 14122-2 schrijft een maximale doorbuiging voor van 1/200 gerekend op de vrije overspanning. Voor GVK roosters wordt ook een doorbuiging van 1/100 t.o.v. de vrije overspanning toegepast.

*Wij kunnen ook andere uitvoeringen of kleuren leveren. Alsook de roosters op maat zagen. Gelieve ons te contacteren. Tabellen doorbuiging/belasting (lijn, punt en verdeelde belasting) in functie van de vrije overspanning en per type rooster zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Bevestiging van de roosters

Om veiligheidsredenen is het aan te raden om roosters nooit los te laten liggen. Deze moeten goed bevestigd worden. Wij bieden verschillende connectiesystemen aan voor alle type roosters. Standaard bieden we deze 3 types aan voor roosterhoogte 25, 30 en 38 mm in RVS 316.

Standaardkwaliteit van onze bevestigingsaccessoires is AISI 316. Door zijn superieure corrosiebestendigheid wordt deze kwaliteit veelzijdig toegepast in de maritieme en chemische sector en staat het materiaal bekend als dé marine kwaliteit. De 316 kwaliteit is beter bestand tegen chloriden en zuren dan de standaard AISI 304 en wordt aanbevolen voor agressieve omgevingen.

Klemmen

C KLEM
Om roosters onderling te verbinden.
M KLEM
Bevestiging van rooster mits boring in de draagstructuur.
MS KLEM
Bevestiging van roosters zonder boring in draagstructuur met behulp van kikkerplaat

*Afankelijk van de hoogte en het type rooster en de maaswijdte kunnen wij aangepaste klemmen en bevestigingsaccessoires aanbieden.

 

TIPS:

 
 1. Bij de montage van de RVS kwaliteit AISI 316 accessoires kan de moer opwarmen en bestaat de kans dat deze zich vastzet. Men kan dit voorkomen door een anti-seize pasta te gebruiken.
 2. Ook het gebruik van een mechanische (sluitring of borgmoer) of een chemisch borgmiddel is ten stelligste aangeraden om bij (intensief) gebruik van de roosters het loskomen van de verbindingsaccessoires te vermijden.
 

Verstelbare tegeldragers

Het gamma tegeldragers die wij aanbieden valt op door de robuustheid van de drager. Ze zijn verstelbaar tot op de millimeter en kunnen hellingen compenseren tot 5 graden. Dankzij de rubberen basis schijf kunnen ze trillingen efficiënt reduceren (- 25dB). De zijdelingse steunplaten in optie, maken er een super stevig geheel van. De tegeldragers zijn modulair opbouwbaar in de hoogte door middel van tussen afstand houders. Het maximaal aantal afstand houders is 8. Dit laat toe om een hoogte te overbruggen van 12,5 mm tot maar liefst 1280 mm.

 

VOORDELEN:

 
 • Licht maar robuust
 • Grote basis diameter
 • Hoge draagkracht
 • Hoogte verstelbaar
 • Compenseren hellingen tot 5°
 • Reduceren trillingen
 • Sluitringen voor een stevig stabiel geheel
 • UV-resistent
 • Vergrendelbaar
 

Het verzagen van roosters

Glasvezelversterkte kunststoffen kunnen het beste verwerkt worden met diamantgereedschap. Voor eenvoudige bewerkingen kan je ook een hardmetalen gereedschap gebruiken. GVK heeft een zeer lage uitzettingscoëfficiënt. Daardoor is het mogelijk om heel nauwkeurig te werken. In de tabel hieronder geven wij enkele richtlijnen voor het bewerken.

Nabehandelen van roosters en profielen

Montagekit voor het beschermen van gezaagde randen

Bij het zagen van GVK roosters ontstaan er randen die niet beschermd zijn tegen chemicaliën en water. De vezels komen bloot te liggen. We raden iedereen dan ook ten stelligste aan om na het verzagen de randen te behandelen met onze beschermingskit. De kit bestaat uit 2 componenten die vermengd moeten worden. Hierna ontstaat er een kwalitatieve vinylesterhars die eenvoudig aan te brengen is met een kwast. Dit hars is geschikt voor alle GVK roosters.

GVK roosters & structuren

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x