Kanaalafsluitingen Ria Watech

De klimaatsverandering manifesteert zich meer en meer. Extreme hevige regenval na een lange droge periode brengt nieuwe uitdagingen voor het gecontroleerd afvoeren van het vele regenwater. Waterbeheersing is de focus van het Ria Watech team uit Denemarken. Ze ontwikkelden door de jaren heen een uitgebreid assortiment standaardproducten. Met meer dan 35 jaar ervaring bouwden ze heel wat expertise op voor maatwerkoplossingen.

Hun specialiteit ligt in de waterbeheersing van afwateringsystemen en waterzuiveringsinstallaties in diverse sectoren zoals:

  • waterzuiveringen
  • wateropslagtanks
  • afsluiters van meren en rivieren
  • oppervlakte water beheersystemen
  • drainering van wegen en grote terreinen

Toepassing

1. OVERSTROMINGEN

Terugkerend water is vaak de oorzaak van overstromingen. Het overtollige water kan niet weg en bovendien komt er nog extra belasting door teruglopend water. Dankzij de terugslagklep kan het fenomeen van terugstromend water gestopt worden.

2. VERMENGING VAN AFVALWATER IN HEMELWATER

Dit is meer en meer ongewenst. Door afloop in 1-richting met terugslagkleppen kan men dit beheersen.

3. BETERE WATERBEHEERSING

Tenslotte kan men in getijden gebieden of -rivieren de waterregeling beter beheersen. De installatie van de kleppen hangt of van de situatie ter plaatse. Deze kunnen aan het einde van een leiding of een put worden gemonteerd. De vorm gaat van een ronde doorlaat, naar een vierkant of rechthoekig of simpelweg een vorm op maat.

Kanaalafsluiters

Kanaalafsluiters zijn geschikt voor het tijdelijk afsluiten of doorlaten van water. Deze zijn leverbaar in 2 uitvoeringen. De eerste waarbij de (middel)druk langs 1 zijde wordt toegepast. Bij de tweede kan de druk van beide zijden worden aangebracht. De jarenlange ervaring heeft tot een heel uitgebreid gamma geleid waarbij voor elke omstandigheid de meest geschikte afsluiter kan worden gekozen. Denk hierbij aan heel zwaar vervuild water, zeewater, ...

Naast het uitgebreide standaard assortiment wordt ook heel wat maatwerk geleverd. Hierbij kan een combinatie van verschillende accessoires samengesteld worden. De meeste wandafsluiters zijn ontwikkeld voor een goede afdichting tot 6 meter waterkolom. Afsluiters voor hogere waterdrukken zijn op vraag leverbaar. De aandrijving van de afsluiters kan zowel manueel, elektrisch, pneumatisch of hydraulisch zijn.Terugslagkleppen

Ook binnen deze categorie worden zowel standaard als maatwerk kleppen geproduceerd. En ook hier zijn RVS en HDPE de meest geschikte materialen omwille van hun uitstekende corrosiebestendigheid. De meeste kleppen zijn ontworpen om onderhoudsvrij te kunnen functioneren. De rubberen dichting wordt gemonteerd in de richting van de waterstroom om de slijtage tot een minimum te beperken.

Proco rubber kleppen zijn eenvoudige maar super effectieve terugslagkleppen. Er is een heel gamma ter beschikking gaande van DN 050 tot en met DN 1800.

Specials

Met 35 jaar ervaring kreeg Ria Watech vaak speciale verzoeken: zo ontwikkelden ze samen met de visindustrie een gamma speciale kleppen voor levende vis. Heeft u ook een bijzondere toepassing? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

EIGEN MONTAGE OF CGK-SERVICE

Dankzij een duidelijke handleiding kan u de montage zelf realiseren. Daarnaast beschikt CGK over een service team van 40 monteurs ... Aan u de keuze.

Kanaalafsluitingen Ria Watech

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x